Algemeen

Scouting is een wereldwijde vereniging voor iedereen die zich ook maar een beetje aangetrokken voelt tot een actieve vrijetijdsbeleving. Enkele karakteristieke Scoutingactiviteiten zijn kamperen, hikes, pionieren, buitenspelletjes, koken, kampvuur, etc.

 

De kenmerken die Scouting doet verschillen van andere verenigingen zijn het samenwerken, zelfstandigheid, buitenleven, verantwoordelijkheid, internationale verbondenheid en veelzijdige activiteiten. Dit uit zich in een vooral gezellige en actieve vereniging.

 

De Stoevelaargroep Goor is een vereniging zonder levensbeschouwelijke inslag met ruim 110 leden, waarvan 75 jeugdleden. Deze jeugdleden zijn verdeeld over vijf speltakken met gemengde samenstelling. De speltakken hebben wekelijks hun eigen activiteiten met als grootste en leukste belevenis het zomerkamp. Daarnaast zijn er nog een aantal groepsactiviteiten, zoals:

 

  • Jota/Joti: Contacten met andere scouts via de radio en het Internet;

  • Kerstmart: Een markt met verschillende kraampjes, eten, drinken en een loterij;

  • Boerenkoolmaaltijd: De traditionele start van het jaar in januari;

  • Groepskamp: Niet jaarlijks, maar wel erg gezellig.

 

Verder nemen de jeugdleden vaak deel aan regionale, landelijke en internationale Scoutingactiviteiten en kampen. Een goed voorbeeld hiervan is de Wereld Jamboree, waarop ook de Stoevelaargroep goed vertegenwoordigd was.

 

Aan de Stoevelaarsweg heeft de Stoevelaargroep haar blokhut staan, een modern clubhuis waarin iedere speltak zijn eigen plek heeft en ook uitstekend binnenactiviteiten kan doen.

 

Adres:

Stoevelaarsweg 2a

7471JH Goor

Elke vrijdag*: 20:00-22:00

Elke zaterdag*: 10:00-12:00

*m.u.v. feestdagen, vakanties en onreguliere opkomsten

Scouting Stoevelaargroep is onderdeel van Scouting Nederland - Copyright © 2019 Scouting Stoevelaargroep

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now