Omgeving

Omgeving 'Hof van Twente' tussen de uitlopers van de Sallandse Heuvelrug en de Gelderse Achterhoek ligt, ingesloten door schitterende natuurgebieden het stadje Goor in de 'Hof van Twente'. De typisch Twentse glooiende essen met idyllische boerderijtjes en de eeuwenoude bossen kenmerken het landschap.

 

Slingerende beekjes en prachtige heidevelden nodigen uit voor een wandeling of een fietstocht. U zult versteld staan van wat het gastvrije Twentse land te bieden heeft: een ongeëvenaarde combinatie van prachtig ongeschonden natuurschoon met een groot cultuur historisch belang.

 

Goor biedt aan fervente wandelaars en fietsers een ideale omgeving. Zo is er de befaamde "5-sterren fietsroute", die in Goor langs het markante Huize Heeckeren voert. Ook kunt u de Oudheidkamer aandoen, die zich in het stationsgebouw bevindt of het Klompenmuseum bezoeken nabij De Braakmolen uit 1862. Dit museum herbergt een welhaast unieke collectie klompen en schoenen uit vele landen van de wereld.

 

Vervolgt u deze route door naburige plaatsen, dan komt u onder meer langs een aantal kastelen, de watermolen Den Haller (Diepenheim) en de Noordmolen (Delden). Op de route is er veel afwisseling in natuurgebieden. Zo leidt de tocht onder meer langs heidevelden, weidegebieden en velden voor akkerbouw. Ook komt u door dennen- en loofbossen, waar oude eiken en beuken staan. Hieruit blijkt, dat Goor wordt omgeven door waardevol en ongerept natuurschoon.

 

Zo vindt u direct buiten Goor de bosrijke Herikerberg (600ha), die zeer geliefd is als wandelgebied. Naast het landgoed Weldam ten zuiden van Goor liggen in de nabije omgeving diverse oude parklandschappen die ook aantrekkelijk zijn vanwege de oude landgoederen. In het sfeervol vernieuwde stadscentrum van Goor vindt u naast een uitgebreid scala van winkelvoorzieningen een aantal restaurants.Het nabijgelegen Twentekanaal biedt u mogelijkheden tot roeien, zeilen en kanovaren. Voor sportvissers zijn hier vanzelfsprekend ook volop prachtige stekjes.

 

Adres:

Stoevelaarsweg 2a

7471JH Goor

Elke vrijdag*: 20:00-22:00

Elke zaterdag*: 10:00-12:00

*m.u.v. feestdagen, vakanties en onreguliere opkomsten

Scouting Stoevelaargroep is onderdeel van Scouting Nederland - Copyright © 2019 Scouting Stoevelaargroep

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now