Organisatie structuur

De Stoevelaargroep bestaat uit een vereniging en een stichting.

 

De vereniging

De Stoevelaargroep is een onderdeel van Regio Twenteland en lid van Scouting Nederland. Hierdoor zijn alle leden van de Stoevelaargroep automatisch lid van Scouting Nederland en kunnen daardoor deelnemen aan landelijke, regionale en internationale activiteiten.

 

De rechtsvorm van de groep is een vereniging. Zij beheert alle financiële middelen van de groep, waartoe de tenten en het spelmateriaal behoren.

 

De groep wordt bestuurd door het groepsbestuur, deze beheert alle administratieve zaken. Per speltak bepaalt de leiding hoe het Scoutingspel wordt gespeeld. Tezamen vormen bestuur en speltakleiding de 'groepsraad'. De groepsraad voert regelmatig overleg over alle groepsaangelegenheden. Sinds een aantal jaren kunnen hier ook ouders (per speltak) bij zijn om de jeugd te vertegenwoordigen. Deze vergaderingen bepalen in grote mate de wijze waarop de Stoevelaargroep vorm geeft aan Scouting.

Onafhankelijk van speltakken en bestuur is de groepsbegeleiding, de belangenbehartiger voor alle leden.

 

De stichting

Daarnaast heeft de Stoevelaargroep een stichting. Deze beheert alle onroerende zaken van de groep, waaronder de blokhut en het terrein. Tweemaal per jaar vergadert het stichtingsbestuur, bestaande uit een meerderheid vanuit de groepsraad en eventueel andere leden. De stichting is ook verantwoordelijk voor de verhuur van de blokhut.

 

Adres:

Stoevelaarsweg 2a

7471JH Goor

Elke vrijdag*: 20:00-22:00

Elke zaterdag*: 10:00-12:00

*m.u.v. feestdagen, vakanties en onreguliere opkomsten

Scouting Stoevelaargroep is onderdeel van Scouting Nederland - Copyright © 2019 Scouting Stoevelaargroep

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now