Roverscouts

Wie zijn de Sequoia Stam?

 

Als je alle overige speltakken doorlopen hebt en kennelijk de eigenschappen en vaardigheden van alle overige Scouts hebt (gehad) dan zou je wel eens rijp kunnen zijn voor de Roverscouts.

Of dat inderdaad zo is wordt tijdens een aanloopperiode, afgesloten door een toelatingsexamen (de ontgroening), even bekeken alvorens iemand in de Sequoia Stam wordt geïntegreerd.

Nu is het tot nog toe weliswaar niet voorgekomen, maar we willen de mogelijkheid niet uitsluiten dat iemand na 16 Scoutingloze levensjaren denkt: "Hé die Roverscouts, dat lijkt mij wel wat. Maar moet ik nu eerst die andere speltakken nog doorlopen?" Neen! Dat hoeft natuurlijk niet, we organiseren wel even een spoedcursus, die dan overigens tevens te gebruiken is om mensen die bij de Stoevelaargroep begonnen zijn met een leidinggevende functie om te scholen voor een functie binnen de Roverscouts.

En ben je dan eenmaal tussen die Scouts-in-hart-en-nieren terechtgekomen, nou dan begint het: de zomerkampen, de hikes, de kampvuren, de blokhutfeesten, de gezellige opkomsten, de uitstapjes en al dat andere wat spontaan in ons opkomt. Kortom: waar we maar zin in hebben. De enige “maar” in dit hele verhaal: we moeten het allemaal zelf organiseren dus wordt ook van jou verwacht je steentje bij te dragen.

Helaas is het niet alléén vrijheid blijheid. Vanuit de groep wordt van de Roverscouts ook bepaalde dingen verwacht, als daar zijn: assistentie bij programma's van andere speltakken, deelname aan geldinzamelingsacties en hulp bij andere dingen die gedaan moeten worden. Bovendien is de Sequoia Stam toch een soort kweekschool voor leiding.

iXiXel

Het blad dat de leden van de Roverscouts eens per twee maanden ontvangen is de 'iXiXeL'. In dit blad staan naast programma-ideeën ook interessante (landelijke) activiteiten.

 

Uniform

De Roverscouts dragen net zoals alle leden van Scouting een blauwe broek en de koningsblauwe groepsdas met groepsinsigne en dasring. Daarnaast dragen zij een leuke, brique (oranje/rode) scoutfit blouse.

 

Klik hier voor contact de Roverscouts

 

Adres:

Stoevelaarsweg 2a

7471JH Goor

Elke vrijdag*: 20:00-22:00

Elke zaterdag*: 10:00-12:00

*m.u.v. feestdagen, vakanties en onreguliere opkomsten

Scouting Stoevelaargroep is onderdeel van Scouting Nederland - Copyright © 2019 Scouting Stoevelaargroep

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now